
Matthiasson
Parret Steve & Jill Matthiasson startede med at lave vin i 2003 på familiens egne marker, men Steve & Jill er faktisk først og fremmest landmænd. I sine unge år studerede Steve filosofi men var besat af at dyrke grøntsager og lave mad, og færdig med filosofi blev han da heller aldrig. Hans filosofiske tanker om et etisk ansvar for hinanden og naturen fulgte ham på sin videre færd, da han i stedet fandt arbejde hos et konsulentfirma indenfor økologisk landbrug. Jill studerede botanik på University of Pennsylvania, videreudannede sig indenfor oldtidslandbrug, hvorefter hun læste jordbundssundhed, så lidt af et "power-couple" hvad angår landbrug.
Matthiassons vine er altid forfriskende og komplementerer maden på tallerkenen på fornem vis. Stilen er fremadskuende og med til at tegne fremtiden for californisk vin langt fra stereotype Zinfandel, Chardonnay og Pinot Noir osv. Her laves bl.a. ren Pinot Meunier & Ribolla Gialla som man ellers skal helt ud til de mindste, niche-prægede producenter langt fra de store appellationer i Frankrig og Italien for at finde i deres rene stil.
Dette citat beskriver meget godt deres syn på vindyrkning:
"We fervently believe the old maxim that “wine is made in the vineyard,” and consider ourselves farmers first. We carefully tailor organic viticultural practices to each vineyard — this is how we harvest healthy and fully ripe fruit with balanced levels of alcohol and acidity. We do our best to protect and enhance the natural environment in the process."