Pascal Cotat
Det lille domæne ligger i Chavignol i Sancerre i Loire. Pascal Cotat ejer blot 2.5 ha vinstokke, heraf er 0,1 ha Pinot Noir og resten Sauvignon Blanc med en gennemsnitlig alder på 40 år.
Cotat Sancerre har ry for at være noget af det mest rene Sauvignon Blanc i verden. Pascal Cotat laver vine, som trodser både tid og definition. Vinene kan uden problemer lagre i årtier, og de forener en overdådig rigdom med en knivskarp profil og energi.
Siden 2. verdenskrig har Cotat familien dyrket både Sauvignon Blanc og Pinot Noir på de berømte Mont Damnés skråninger i Chavignol. I 1990 overdrog de to Cotat-brødre, Paul og Francis, familiedomænet til deres sønner, hhv. Francois og Pascal. I dag er der to vingårde, en i Chavignol og en i Sancerre.
Jorden er en kombination af kalk og ler. Pascal presser modenheden af druerne til det ekstreme, hvilket er med til at give vinene den tyngde og kompleksitet, de er kendt for.
Pascal Cotat er ikke økologisk certificeret, men han driver domænet efter økologiske principper. Han bruger ikke pesticider, han anvender kun naturlig gær til gæring, og han følger målekalenderen til vinificeringen. Vinene gærer i ældre egetønder og lagrer videre i større fade. Alle vine tappes ufiltreret.