Fedellos
“Fedellos” oversættes bedst til dansk som “kammerater” og er et partnerskab mellem Curro Barreño & Jesús Olivares. Begge er de udlært i Gredos bjergene bag madrid hvor de har arbejdet med navnkyndige Fernando Garcia og Dani Landi fra Jimenez-Landi & Commando G. I 2011 drog de “tilbage” til Galicien hvor Jesús stammer fra og begyndte at arbejde fra lejede marker
Man råder over ca. 7 ha. primært i den østligste og køligste af Ribeira Sacras fem subzoner nemlig den højt beliggende Val do Bibei nær Valdeorras. Der gæres og lagres i en kælder som er gravet ind i klippevæggen og undestøttet af stensøjler. Et rustikt og fascinerende sted. Der dyrkes efter økologiske principper dog uden certificering.
I kælderen sværger man til en lang, nænsom og kølig gæring og maceration, ofte op til 60 dage på skallerne. Man bruger hele klaser i mere eller mindre grad alt afhængigt af cuvéen hvorefter vinene lagres på et miks af cement og gamle egetræsfade af varierende størrelse. Der svovles minimalt ad 2 omgange, første gang når frugten ankommer til vineriet samt ved aftapning. Vinene er lyse, luftige, friske og saftige og kalder ofte på at man finder en ekstra flaske frem.
Foruden Fedellos debuterede Carlos i 2021 også med Viticola Mentridana sammen førnævnte Daniel Landi fra Comando G. Et spændende projekt at følge.