Domaine Génot-Boulanger

Domaine Génot-Boulanger

14 products

     

    Domaine Génot-Boulanger blev etableret for fire generationer siden i 1974 af Charles-Henri Génot. Oprindeligt med marker Mercurey men Charles-Henri og de følgende generation har været dygtige til at opkøbe mere land. Således rådes der nu over 22 hektar primært på Côte de Beaune med prominente placeringer i bl.a. Puligny-Montrachet og i Meursault hvor familiens hus altid har befundet sig.

    Domainet er økologisk certificeret og i spidsen står Guillaume Lavollée sammen med sin kone Aude. Foruden økologi eksperimenteres der med biodynamik og Guillaume er meget optaget af at optimere de enkelte marker i hht. deres terroir. Med det skal forstås at vitikulturen er dynamisk og at der er ikke følges én opskrift for alt markarbejdet. Foruden dette omplantes der for tiden en del hektar for at være sikker på at det er de rigtige planter som står plantet de rigtige steder. Et godt eksempel er En Lulunne marken i Beaune som i mange år har været tilplantet med Pinot Noir men som er omdannet til Chardonnay simpelthen fordi der er for køligt til Pinot Noir omend marken befinder sig i "pinot-land" (En Lulunne ligger i åbningen af den side-dal/vindkorridor som skærer sig igennem i den sydvestlige del af Beaune på vej til Pommard). Et andet eksempel er deres Bourgogne Rouge som i vikeligheden er høstet i Pommard. Her er Giullaume ikke helt tilfreds med de kloner der i sin tid er plantet og den mark bliver omplantet efter 2022-årgangen. 

    Guillaume er overbevist om at det hårde arbejde skal gøres i marken og at kælderarbejdet blot er til for at bringe druer sikkert i havn i transformationen fra most til vin. Alle vinene vinificeres ens sådan at forskellene udelukkende kommer fra de enkelte terroirs. De hvide vine presses af hele klaser og gæres spontant uden svovl inden de lagres tolv måneder på overvejende brugte fade efterfulgt af seks måneder i tank. De lagrer på bærmen uden brug af bâttonage. Det er nogenlunde samme opskrift for de røde vine både hvad angår gæring og lagring. Gæringen tager ca. 2 uger og er meget nænsom med 1-2 punch-downs under hele processen. Herefter flyttes vinene til let-toastede fade hvor kun 10-15% er nye inden de lagrer 12 måneder efterfulgt af 6 måneder i tank. 

    Vinene hos Génot-Boulanger overvintre 3 gange inden de kommer på markedet, først i fad, så i tank og endeligt i flaske. Det er vine som brillerer ved deres præcision og elegance hvor den nænsomme hånd i kælderen og moderate brug af fad virkelig skinner igennem. Vine med umiddelbarhed men også rankhed og tekstur til det lange liv.  

    14 products
    Génot-Boulanger, Pommard, Vieilles Vignes 2020
    Genot-Boulanger
    595,00 kr
    Génot-Boulanger, Bourgogne Rouge 2021
    Genot-Boulanger
    375,00 kr
    Génot-Boulanger, Beaune 1er Cru, Les Grèves 2020
    Genot-Boulanger
    750,00 kr
    Génot-Boulanger, Savigny-les-Beaune 1er Cru Blanc, Les Vergelesses 2020
    Genot-Boulanger
    700,00 kr
    Génot-Boulanger, Aloxe-Corton 1er Cru, Clos du Chapître 2020
    Genot-Boulanger
    775,00 kr
    Génot-Boulanger, Corton-Charlemagne Grand Cru 2021
    Genot-Boulanger
    2.500,00 kr
    Génot-Boulanger, Meursault 1er Cru, Les Bouchères 2020
    Genot-Boulanger
    1.250,00 kr
    Génot-Boulanger, Puligny-Montrachet 1er Cru, Les Folatières 2021
    Genot-Boulanger
    1.650,00 kr
    Génot-Boulanger, Puligny-Montrachet 1er Cru, La Garenne 2021
    Genot-Boulanger
    1.350,00 kr
    Génot-Boulanger, Chassagne-Montrachet 1er Cru, Les Vergers 2021
    Genot-Boulanger
    975,00 kr
    Génot-Boulanger, Meursault, Clos du Cromin 2021
    Genot-Boulanger
    825,00 kr
    Génot-Boulanger, Beaune Blanc, En Lulunne 2021
    Genot-Boulanger
    450,00 kr
    Génot-Boulanger, Chambolle-Musigny 2021
    Genot-Boulanger
    850,00 kr
    Génot-Boulanger, Mercurey 1er Cru, Sazenay 2020
    Genot-Boulanger
    450,00 kr
    Recently viewed