Kælderkort
Vi har igennem årene samlet en del flasker fra vinbønder som står os nær. Her kan du gennemse nogle af disse flasker, og vi opdaterer løbende kortet med dejlige nye og gamle ting - for, selv om vi selv importerer kan vi simpelthen ikke lade være med at samle videre fra andre dygtige importører...
Vi tror fuldt og fast på, at vin og historierne bag hver flaske er beregnet til at blive delt, så vi foretrækker at lære vores kunder at kende, se dem i øjnene og forhåbentlig dele et glas. Ofte er der tale om vine, som er blevet sjældne og værdsatte med årene og vi foretrækker derfor at sælge dem fysisk i butikken. Smid os en mail eller kig forbi hvis du er interesseret i noget som står som udsolgt.
Med venlig hilsen,
Christian, Arvid & Jonas
Adrien Renoir (Verzy, Champagne)
Adrien Renoir er søn af Vincent Renoir, der før Adrien drev familiens fem hektar i Verzy. Efter at have arbejdet tæt sammen med sin far de seneste år, begyndte han at arbejde under eget navn i 2019, og efter at have droppet brugen af herbicider i marken fik han i 2020 økologisk certificering. Alle Adriens marker ligger i Grand Cru Verzy på kanten af Montagne de Reims. I kælderen arbejdes der med brugte fade og foudres, der omrøres ikke, ingen temperatur kontrol og der er ingen brug af svovl. Det er vine som er ærlige, dybe og i fuld balance!
Denis Bachelet (Gevrey-Chambertin, Bourgogne)
Denis Bachelets ikoniske status er bemærkelsesværdigt uoverensstemmende for en mand, der selv uvægerligt er blødmælt, elskværdig og høflig. En del af hans kult-lignende berømmelse kan skyldes knapheden på vine produceret af sådan en lille ejendom: med 3,85 hektar er den lille selv efter Bourgogne-standarder.
Der er en solid base i fremragende vinmarker, som er velbeliggende, forsigtigt dyrket og består af særdeles gamle vinstokke. Selvom Gevrey-Chambertin er berømt for muskuløse vine, er Bachelets stil en finesse og subtilitet, som ofte kræver et årti med ældning for virkelig at begynde at udfolde sig.
Henri Rebourseau (Gevrey-Chambertin, Bourgogne)
Domaine Henri Rebourseau drives i dag af 7. generation, brødrene Bénigne og Louis de Surrel, som på få år har forvandlet husets ry. Domainet har gennem seks generationer været kendt for at lave vine med massiv ekstraktion og tungt fadpræg, som krævede årtiers tålmodighed, før de viste deres klasse. Med generationsskiftet i 2017–2018 er stilen vendt på hovedet: fokus er flyttet fra kælderen til vinmarkerne, fra fad og kraft til transparens, præcision og terroir. Brødrene har sat en ny standard i Gevrey-Chambertin. Markerne dyrkes biodynamisk (siden 2008), og arbejdet er minutiøst ned i de mindste detaljer. Jordbundsprøver og geologiske analyser bruges til at forstå parcellerne i dybden, og eksperimenter med lydbølger skal styrke planternes naturlige forsvar mod sygdomme. Ambitionen er kompromisløs: at producere de bedst mulige druer og dermed give vinene renhed og energi frem for tyngde. I kælderen er andelen af nye fade reduceret dramatisk – fra 100 % til i dag 20–30 %. Ekstraktionen er nænsom, og alt tilrettelægges for at fremme vinens transparens. Resultatet er elegante, levende og detaljerige vine, som på få årgange har bragt Rebourseau ind blandt de mest interessante navne i Côte de Nuits. Med over 13 ha vinmarker, heraf 5,28 ha Grand Cru og 1 ha Premier Cru – inklusive parceller i Chambertin, Clos de Bèze og Charmes-Chambertin – har Rebourseau et af de mest prestigefulde terroirs i Bourgogne. Med den nye generation ved roret er potentialet for alvor begyndt at folde sig ud.
Jean Grivot (Vosné-Romanée, Bourgogne)
En af de vigtigste domainer i Vosne-Romanée, med førsteklasses vingårdsland på de bedste steder i Chambolle, Vosne og Nuits-St-Georges.
Domænet gennemgår en spændende fase, hvor ansvaret overføres til den talentfulde, uddannede og passionerede Mathilde Grivot, som bringer en frisk tilgang til dette fine domæne, samtidig med at Grivots mangeårige tradition bevares. Vinene er mere elegante og udtryksfulde end nogensinde.
Georges Noëllat (Vosne-Romanée, Bourgogne)
Chanterêves (Savigny-les-Beaune, Bourgogne)
Chanterêves er navnet som binder det tysk-japanske par Tomoko Kuriyama & Guillaume Bott sammen. Tomoko har fortid i Tyskland hos Friedrich Altenkirch og Guillaume hos Simon Bize lidt nede af vejen fra deres moderne kælder i Savigny-lés-Beaune. Chanterêves startede som et mikro-negociant projekt i 2010 men har efter et opkøb af små 5 hektar vinmarker omkring Savigny & i Hautes-Côtes vokset sig til et lille domaine. Tomoko og Guillaume arbejder med økologiske druer, en stor andel hele klaser under gæringen og minimal tilsætning af svovl ved aftapning. Præcise vine som flirter med "nature"-begrebet uden at miste renheden hvad enten det er chardonnay, pinot noir eller aligoté. Vinene sælges kun fysisk i butikken efter producentens eget ønske
Simon Bize (Savigny-les-Beaune, Bourgogne)
Domaine Simon Bize blev grundlagt i 1868 og blev en reference i Savigny-lès-Beaune under ledelse af Patrick Bize, en vigtig figur af den gyldne generation af Bourgogne sammen med folk som Christophe Roumier, Dominique Lafon, Gérard Potel og Aubert de Villaine. Hans omhyggelige omhu og opmærksomhed på detaljer fødte krystallinske vine af imponerende elegance og balance.
Efter hans bortgang fortsætter hans kone Chisa nu arven fra Domaine og forærer vinelskere med vin, der besidder en charmerende natur og venlighed i ungdommen og et bemærkelsesværdigt ældningspotentiale.
Clos Rougeard (Saumur, Loire)
Clos Rougeard var altid populær blandt fans af vine fra Loiredalen - der var bare ikke så mange af os for et årti siden, og disse vine bevægede sig ikke ligefrem sig selv. Men pludselig spredte ordet sig, og domænet opnåede kultstatus nærmest over en nat. Det er måske svært at tro, nu hvor der er et dusin domæner i og omkring Saumur, som vinnørderne står i kø for at købe vin fra (en betydelig del af nutidens stjerner har lært af Foucault-brødrene),
Siden 1969 har de to brødre, Nady og afdøde Charly Foucault, drevet Clos Rougeard. Vinen er stadig lavet på samme måde som deres forfædres gjorde: druer dyrket fri for kemi med lang lagring i den gamle kælder, dybt i kalkstenen. De lavede vin, der både var mere moden (hvilket var sjældent i en æra med umoden, grøn Cabernet Franc) og mere elegant. Deres Chenin Blanc, fra Brézés, er rig og intens, med gennemtrængende mineralitet og stort lagringspotentiale.
Siden 2017 har Bouygues-familien (mest berømt for Château Montrose i Bordeaux) ejet Clos Rougeard. Det hjælper, at Montrose er en af vores yndlings Bordeaux, og at Nady er blevet som konsulent, men alligevel taler det om, hvor anderledes vinverdenen er blevet på meget kort tid.
Det er vine, der skal opleves, i godt selskab. Vi sender ikke disse vine (det er derfor, de vises som udsolgt). Kom og se os i butikken.
En Lille Samling Drikkemoden Bordeaux
Selvom det måske ikke er så trendy, er mange af vores største vinoplevelser gennem tiderne netop Bordeaux som nået fuld modenhed.
Her er en samling flasker fra nogle af vores yndlingsproducenter. De kan lagres i mange år endnu, men de begynder også at vise den kompleksitet, der er mulig i stor Bordeaux.
Yann Bertrand (Fleurie, Beaujolais)
Familien Bertrands marker ligger overvejende i Fleurie og med en mindre del i naboen Morgon. Tilsammen dyrker de Gamay på 7,5 ha marker på de bedste beliggenheder der kan opdrives på disse kanter. Samtidigt kan de nyde godt af gamle planter, da de yngste er plantet i 1992 - samtidig med at Yann Bertrands forældre - Guy og Annick overtog vingården De ældste Gamay-stokke er minimum 110 år gamle. Det fornemme råmateriale forvaltes ypperligt af Yann Betrand. Alle marker dyrkes økologisk og gården har været certificeret for dette siden 2013 - Samtidig har Yann 1,5 ha biodynamiske marker i Morgon som han ”leger” med. Stilen er rig og udtryksfuld. Levende vine, der udtrykker årgang og terroir. Yann laver et væld af små cuveer, således at historien bag hver enkelt mark eller skråning bliver bredt ud, forklaret og fortæret…
Olek Bondonio (Barbaresco, Piemonte)
Olek er ikke umiddelbart arketypen på en Italiensk vinproducent. Han er forhenværende professionel og succesfuld half pipe snowboarder, som blev forført ind i vinens verden, ved at tilbringe de fleste af hans barndoms ferier, hos bedsteforældrene på familiens vingård La Berchialla i hjertet af Barbaresco. Olek laver levende, parfumerede og frie vine som er legende i deres struktur, umiddelbare men også dybe og tro mod regionen. Vine som vil forføre i deres ungdom men som også lagrer enormt godt!
Miani (Colli Orientali, Friuli)
Laver Miani's Enzo Pontoni Italiens bedste hvidvine? Probably! Er det vine som appellerer til alle og enhver? Probably not! Enzo er totalt kompromisløs og således bliver hans vine det også, dyrket i gamle marker i det alpin-mediterrane Friuli. De hvide som primært er lokale og semi-lokale sorter emmer af koncentration, fylde og tekstur. Vine som kræver nogle år i flasken. De røde er mere internationalt anlagte og kan bide skeer med de største fra både Bolgheri, Napa og Bordeaux!
Comando G (Sierra de Gredos)
Bag Comando G står Fernando García og Dani Landi - banebrydere og to af Spaniens helt store vintalenter. De to venner mødte hinanden på kandidatuddannelsen i ønologi og vitikultur i Madrid, og arbejder nu sammen i vinområdet Sierra de Gredos godt 80 km vest for Madrid, hvor de i 900 til 1.150 meters højde er lykkes med at opstøve flere gamle vinmarker med minimum 50 år gamle vinstokke på Garnacha. I markerne arbejdes der efter biodynamiske principper, så ingen brug af pesticider og kunstsprøjtemidler, og alt arbejdet foregår udelukkende ved håndkraft. I kælderen lever tilgangen videre, og der arbejdes derfor kun med naturlig gæring, ingen filtrering og nænsom ekstraktion, der giver vinene lov til at udvikle sig uden indblanding. Transparent, saftig, kølig og ren Garnacha i verdensklasse - i sandhed unikke vine som ofte leder tankerne hen på andre, lyse sandbundsdyrkede grenach'er...
López de Heredia (Rioja)
López de Heredia 'Viña Tondonia' holder til i byen Haro, hovedbyen i La Rioja Alta, hvilket gør huset til det ældste i byen og blandt de tre første vinhuse i La Rioja. Hos López de Heredia er vinfremstillingsprocessen en familietradition, der er blevet overleveret fra generation til generation; der er en mystik til stede i deres daglige arbejde, forankret i traditionens vedvarende eksistens og dyb overbevisning om validiteten og aktualiteten af deres metoder. Viña Tondonia er indbegrebet af klassisk Rioja og selvom der er mange andre gode producenter kommer man ikke uden om deres vine, røde som hvide som rosé'en
Hofgut Falkenstein (Saar, Mosel)
Hofgut Falkenstein der drives af far og søn, Eric & Johannes Weber, holder til i Saar delen af Mosel-dalen og råder over vinmarker i Niedermenninger og Krettnach; Herrenberg, Sonnenberg, Altenberg og Euchariusberg. Hofgut Falkenstein er kendt for at producere intense og syrerige vine, der udviser en enestående spændstighed og kompleksitet. De er blevet kultvine for mange tyske vinelskere pga. deres balance mellem syre og sødme og krystallinske natur som ikke findes hos mange andre producenter!
Weingut Wasenhaus (Baden)
Wasenhaus er blandt de mest toneangivende nye navne i Tyskland – og uden tvivl de mest omtalte i Baden. Bag projektet står Alexander Götze og Christoph Wolber, der mødte hinanden under deres tid i Bourgogne, hvor de arbejdede for navne som Domaine Leflaive, Domaine de Montille og Domaine Comte Armand. I 2016 vendte de blikket hjemad og stiftede Wasenhaus i Christophs fødeby, Staufen, tæt på grænsen til Alsace. Deres filosofi udspringer direkte af erfaringerne fra Bourgogne: kompromisløst markarbejde, gamle kloner og en nænsom, lav-interventionistisk tilgang i kælderen. Fokus er på Pinot Noir og de hvide sorter Pinot Blanc og Chardonnay, dyrket på stejle skråninger i Kaiserstuhl og omkring Staufen. Mange af parcellerne består af gamle, oprindelige kloner, der kun findes på utilgængelige marker, hvor maskiner ikke kan arbejde – et valg, der giver vine med sjælden autenticitet og nerve. I kælderen arbejdes der så enkelt som muligt: håndhøst, hele klaser, spontane gæringer, lange macerationer og lagring på brugte fade eller cement. Der filtreres ikke, pumpes ikke, og svovl anvendes kun i minimale mængder. Filosofien er, at vinene skal være gennemsigtige fortolkninger af terroiret, ikke tekniske konstruktioner. Stilen er karakteriseret af renhed, balance og en seriøs drinkability. Spätburgunder-vinene står som noget af det mest elegante, vi har smagt fra Baden, med en præcision og finesse, der uden problemer kan måle sig med top-Bourgogne. Men også de hvide vine er værd at bemærke – stramme, mineralske og med en lysende energi, der har gjort Wasenhaus til et navn, ingen længere overser. På få år har Alexander og Christoph redefineret billedet af Baden som vinregion. Wasenhaus viser, hvor langt regionens terroir kan række, når det behandles med ydmyghed, præcision og kompromisløshed.
Eben Sadie (Swartland)
Eben Sadie ejer og driver The Sadie Family Wines og han har over de seneste to årtier fasttømret sig som den absolut mest indflydelsesrige vinmager i Sydafrika. Han var én af de første som for alvor forstod hvilken retning både dyrkning og fremstilling skulle tages for at sikre integritet ofgkvalitet i vinene. Unge vinmagere i Sydafrika inspireres i høj grad af Eben og i den opblomstring af nye producenter som gør op med det til tider konforme Sydafrika kan man næsten altid trække tråde til Eben.
