Kælderkort
Vi har igennem årene samlet en del flasker fra vinbønder som står os nær. Her kan du gennemse nogle af disse flasker, og vi opdaterer løbende kortet med dejlige nye og gamle ting - for, selv om vi selv importerer kan vi simpelthen ikke lade være med at samle videre fra andre dygtige importører...
Vi tror fuldt og fast på, at vin og historierne bag hver flaske er beregnet til at blive delt, så vi foretrækker at lære vores kunder at kende, se dem i øjnene og forhåbentlig dele et glas. Ofte er der tale om vine, som er blevet sjældne og værdsatte med årene og vi foretrækker derfor at sælge dem fysisk i butikken. Smid os en mail eller kig forbi hvis du er interesseret i noget som står som udsolgt.
Med venlig hilsen,
Christian, Arvid & Jonas
Adrien Renoir (Verzy, Champagne)
Adrien Renoir er søn af Vincent Renoir, der før Adrien drev familiens fem hektar i Verzy. Efter at have arbejdet tæt sammen med sin far de seneste år, begyndte han at arbejde under eget navn i 2019, og efter at have droppet brugen af herbicider i marken fik han i 2020 økologisk certificering. Alle Adriens marker ligger i Grand Cru Verzy på kanten af Montagne de Reims. I kælderen arbejdes der med brugte fade og foudres, der omrøres ikke, ingen temperatur kontrol og der er ingen brug af svovl. Det er vine som er ærlige, dybe og i fuld balance!
Chanterêves (Savigny-les-Beaune, Bourgogne)
Chanterêves er navnet som binder det tysk-japanske par Tomoko Kuriyama & Guillaume Bott sammen. Tomoko har fortid i Tyskland hos Friedrich Altenkirch og Guillaume hos Simon Bize lidt nede af vejen fra deres moderne kælder i Savigny-lés-Beaune. Chanterêves startede som et mikro-negociant projekt i 2010 men har efter et opkøb af små 5 hektar vinmarker omkring Savigny & i Hautes-Côtes vokset sig til et lille domaine. Tomoko og Guillaume arbejder med økologiske druer, en stor andel hele klaser under gæringen og minimal tilsætning af svovl ved aftapning. Præcise vine som flirter med "nature"-begrebet uden at miste renheden hvad enten det er chardonnay, pinot noir eller aligoté. Vinene sælges kun fysisk i butikken efter producentens eget ønske
Denis Bachelet (Gevrey-Chambertin, Bourgogne)
Denis Bachelets ikoniske status er bemærkelsesværdigt uoverensstemmende for en mand, der selv uvægerligt er blødmælt, elskværdig og høflig. En del af hans kult-lignende berømmelse kan skyldes knapheden på vine produceret af sådan en lille ejendom: med 3,85 hektar er den lille selv efter Bourgogne-standarder.
Der er en solid base i fremragende vinmarker, som er velbeliggende, forsigtigt dyrket og består af særdeles gamle vinstokke. Selvom Gevrey-Chambertin er berømt for muskuløse vine, er Bachelets stil en finesse og subtilitet, som ofte kræver et årti med ældning for virkelig at begynde at udfolde sig.
Henri Rebourseau (Gevrey-Chambertin, Bourgogne)
Domaine Henri Rebourseau kører på 7. generation fra nogle af de bedste beliggenheder i Gevrey-Chambertin. Domainet har i de seneste 6 generationer haft ry for at underpræstere med ekstraherede og fadtunge vine som skulle have endog mange år for at give lidt fra sig. Det er ændret med det seneste generationsskifte hvor brødrene Bénigne og Louis de Surrel har overtaget styringen. Så, fra 2018-årgangen og frem er der skruet helt ned for fad regimet og op for vinmarksarbejdet, biodynamikken og i det hele taget sans for detaljen. Med 2019-årgangen er de strøget direkte ind i det bedste selskab i Gevrey-Chambertin og med prominente besiddelser i Chambertin, Clos de Beze, Charmes-Chambertin og en flot vifte af premier cru og village-marker er det bedste stadig i vente!
Georges Noëllat (Vosne-Romanée, Bourgogne)
Michel Lafarge (Volnay, Bourgogne)
En af de allerede største i Volnay og hele Bourgogne, men sommetider sørgeligt overset, også hos Bourgogne-nørderne. Domænet sporer sin historie tilbage til det tidlige 19. århundrede, hvor det ikoniske Clos du Château des Ducs blev købt i 1900 af Michels far. De første vine, der blev tappet på domænet i 1934, omfattede Clos des Chênes, domænets største Volnay premier cru-hold og et af landsbyens flagskibe. Domaine Lafarge blev drevet i de sidste 60 år af den legendariske Michel Lafarge. Frédéric, hans søn, der startede i 1978 og har drevet Domainet videre sammen med sin kone Chantal Vial. Fra 2018 har de fået selskab af den næste generation, Clothilde Lafarge, datter af Frédéric og Chantal. Vinificeringen er traditionel med 100% afstilkede druer, og lagringen meget meget lav procentdel af nye fade. Michel og Frédéric konverterede til biodynamisk vindyrkning i 1996.
Clos Rougeard (Saumur, Loire)
Clos Rougeard var altid populær blandt fans af vine fra Loiredalen - der var bare ikke så mange af os for et årti siden, og disse vine bevægede sig ikke ligefrem sig selv. Men pludselig spredte ordet sig, og domænet opnåede kultstatus nærmest over en nat. Det er måske svært at tro, nu hvor der er et dusin domæner i og omkring Saumur, som vinnørderne står i kø for at købe vin fra (en betydelig del af nutidens stjerner har lært af Foucault-brødrene),
Siden 1969 har de to brødre, Nady og afdøde Charly Foucault, drevet Clos Rougeard. Vinen er stadig lavet på samme måde som deres forfædres gjorde: druer dyrket fri for kemi med lang lagring i den gamle kælder, dybt i kalkstenen. De lavede vin, der både var mere moden (hvilket var sjældent i en æra med umoden, grøn Cabernet Franc) og mere elegant. Deres Chenin Blanc, fra Brézés, er rig og intens, med gennemtrængende mineralitet og stort lagringspotentiale.
Siden 2017 har Bouygues-familien (mest berømt for Château Montrose i Bordeaux) ejet Clos Rougeard. Det hjælper, at Montrose er en af vores yndlings Bordeaux, og at Nady er blevet som konsulent, men alligevel taler det om, hvor anderledes vinverdenen er blevet på meget kort tid.
Det er vine, der skal opleves, i godt selskab. Vi sender ikke disse vine (det er derfor, de vises som udsolgt). Kom og se os i butikken.
En Lille Samling Drikkemoden Bordeaux
Selvom det måske ikke er så trendy, er mange af vores største vinoplevelser gennem tiderne netop Bordeaux som nået fuld modenhed.
Her er en samling flasker fra nogle af vores yndlingsproducenter. De kan lagres i mange år endnu, men de begynder også at vise den kompleksitet, der er mulig i stor Bordeaux.
Yann Bertrand (Fleurie, Beaujolais)
Familien Bertrands marker ligger overvejende i Fleurie og med en mindre del i naboen Morgon. Tilsammen dyrker de Gamay på 7,5 ha marker på de bedste beliggenheder der kan opdrives på disse kanter. Samtidigt kan de nyde godt af gamle planter, da de yngste er plantet i 1992 - samtidig med at Yann Bertrands forældre - Guy og Annick overtog vingården De ældste Gamay-stokke er minimum 110 år gamle. Det fornemme råmateriale forvaltes ypperligt af Yann Betrand. Alle marker dyrkes økologisk og gården har været certificeret for dette siden 2013 - Samtidig har Yann 1,5 ha biodynamiske marker i Morgon som han ”leger” med. Stilen er rig og udtryksfuld. Levende vine, der udtrykker årgang og terroir. Yann laver et væld af små cuveer, således at historien bag hver enkelt mark eller skråning bliver bredt ud, forklaret og fortæret…
Rivella Serafino (Barbaresco, Piemonte)
Rivella Serafino er en ultra-traditionel garageproduktion fra Teobaldo Rivella, der igennem mere end 40 år har dyrket og fremstillet vin fra familiens 2,5 hektar udelukkende fra marken Montestefano i Barbaresco. Vinene har været en generation om at blive opdaget udenfor Barbaresco men er blevet kult på mindre end et par somre - og med rette. Put de komplekse og transparente vine ind i ethvert selskab af andre Piemontevine og de vil skinne ved deres renhed, luftighed og præcision.
Olek Bondonio (Barbaresco, Piemonte)
Olek er ikke umiddelbart arketypen på en Italiensk vinproducent. Han er forhenværende professionel og succesfuld half pipe snowboarder, som blev forført ind i vinens verden, ved at tilbringe de fleste af hans barndoms ferier, hos bedsteforældrene på familiens vingård La Berchialla i hjertet af Barbaresco. Olek laver levende, parfumerede og frie vine som er legende i deres struktur, umiddelbare men også dybe og tro mod regionen. Vine som vil forføre i deres ungdom men som også lagrer enormt godt!
Miani (Colli Orientali, Friuli)
Laver Miani's Enzo Pontoni Italiens bedste hvidvine? Probably! Er det vine som appellerer til alle og enhver? Probably not! Enzo er totalt kompromisløs og således bliver hans vine det også, dyrket i gamle marker i det alpin-mediterrane Friuli. De hvide som primært er lokale og semi-lokale sorter emmer af koncentration, fylde og tekstur. Vine som kræver nogle år i flasken. De røde er mere internationalt anlagte og kan bide skeer med de største fra både Bolgheri, Napa og Bordeaux!
Emidio Pepe (Abruzzo)
En af de ægte originaler af italiensk vin, ikonisk og ikonoklastisk.
De økologiske druer håndplukkes, sorteret og presses til fods, en praksis der er meget sjælden i dag, men som stadig producerer fabelagtige resultat. Naturlig gæring i store cementtanke og lang lagring i cement uden tilsætning af svovl. Emidio Pepe-vine tappes derefter og sendes til lagring i kælderen. De opbevarer utrolige 40 årgange i deres fantastiske kælder lige uden for Torano Nuovo i det nordlige Abruzzo ikke langt fra Marche-grænsen. Når en flaske sælges, dekanteres den kærligt i en frisk flaske i hånden (derfor er der ikke behov for finpudsning eller filtrering). Kun meget sjældent bruges svovl i produktionen af Pepe-vine, og alligevel kan de ofte lagres yderligere i årtier.
Comando G (Sierra de Gredos)
Bag Comando G står Fernando García og Dani Landi - banebrydere og to af Spaniens helt store vintalenter. De to venner mødte hinanden på kandidatuddannelsen i ønologi og vitikultur i Madrid, og arbejder nu sammen i vinområdet Sierra de Gredos godt 80 km vest for Madrid, hvor de i 900 til 1.150 meters højde er lykkes med at opstøve flere gamle vinmarker med minimum 50 år gamle vinstokke på Garnacha. I markerne arbejdes der efter biodynamiske principper, så ingen brug af pesticider og kunstsprøjtemidler, og alt arbejdet foregår udelukkende ved håndkraft. I kælderen lever tilgangen videre, og der arbejdes derfor kun med naturlig gæring, ingen filtrering og nænsom ekstraktion, der giver vinene lov til at udvikle sig uden indblanding. Transparent, saftig, kølig og ren Garnacha i verdensklasse - i sandhed unikke vine som ofte leder tankerne hen på andre, lyse sandbundsdyrkede grenach'er...
López de Heredia (Rioja)
López de Heredia 'Viña Tondonia' holder til i byen Haro, hovedbyen i La Rioja Alta, hvilket gør huset til det ældste i byen og blandt de tre første vinhuse i La Rioja. Hos López de Heredia er vinfremstillingsprocessen en familietradition, der er blevet overleveret fra generation til generation; der er en mystik til stede i deres daglige arbejde, forankret i traditionens vedvarende eksistens og dyb overbevisning om validiteten og aktualiteten af deres metoder. Viña Tondonia er indbegrebet af klassisk Rioja og selvom der er mange andre gode producenter kommer man ikke uden om deres vine, røde som hvide som rosé'en
Hofgut Falkenstein (Saar, Mosel)
Hofgut Falkenstein der drives af far og søn, Eric & Johannes Weber, holder til i Saar delen af Mosel-dalen og råder over vinmarker i Niedermenninger og Krettnach; Herrenberg, Sonnenberg, Altenberg og Euchariusberg. Hofgut Falkenstein er kendt for at producere intense og syrerige vine, der udviser en enestående spændstighed og kompleksitet. De er blevet kultvine for mange tyske vinelskere pga. deres balance mellem syre og sødme og krystallinske natur som ikke findes hos mange andre producenter!
Weingut Wasenhaus (Baden)
Alexander Götze og Christoph Wolber har siden 2016 forandret vin-landskabet i Baden, med den kompromisløse stil de har lagt for dagen. De mødte hinanden da de på daværende tidspunkt arbejdede for hhv. Domaine Leflaive og Bernard Von Berg. Alexander og Christoph arbejder med gamle, originale kloner fra markerne omkring Kaiserstühl i det sydlige Baden og har en meget lav-interventionistisk tilgang til produktionen. Det som skinner igennem er god frugt, fra gamle marker, renhed og en form for seriøs drinkability!
Eben Sadie (Swartland)
Eben Sadie ejer og driver The Sadie Family Wines og han har over de seneste to årtier fasttømret sig som den absolut mest indflydelsesrige vinmager i Sydafrika. Han var én af de første som for alvor forstod hvilken retning både dyrkning og fremstilling skulle tages for at sikre integritet ofgkvalitet i vinene. Unge vinmagere i Sydafrika inspireres i høj grad af Eben og i den opblomstring af nye producenter som gør op med det til tider konforme Sydafrika kan man næsten altid trække tråde til Eben.