Pedro Parra
Pedro er født og opvokset i det sydlige Chile i Concepción. Han rejste ud af landet og til Paris hvor han fik sin Ph.D i terroir og har sidenhen arbejdet som konsulent for vinproducenter verden over. Hans speciale er meget forenklet at grave huller i andre folks vinmarker og analysere hvad der sker under jorden for dermed at kunne optimere planten og den måde den dyrkes på. Nævneværdige klienter tæller Domaine Roulot i Meursault, Commando G i Gredos-bjergene, Liger-Belair i Vosne-Romanée og Biondi Santi i Montalcino - blandt mange andre!
Som vinproducent har Pedro været en del af Altas Las Hormigas i Argentina og Clos de Fous (også i Chile) inden han gik solo og startede Pedro Parra y Familia. I starten var vinene klassisk anlagte med mere ekstrakt og farve men efter sit arbejde sammen med Commando G fik Pedro øjnene op for en anden måde at fortolke sin frugt på (helt i tråd med andre af vores producenter). Pedro arbejder primært med Cinsault fra aldrende marker i Itata hvor alt dyrkes efter økologiske principper. Alt håndhøstes fra enkeltstående vinplanter og gæres med varierende grad af hele klaser i cement eller stål ved lave temperaturer over længere tid. Det er nænsom ekstraktion som bringer vine til verden med en utrolig nerve og præcision fyldt med smagsintensitet som den lyse farve i vinene ellers skaber en anden forventning om. Efter vores mening noget af det bedste Cinsault som laves på kloden!
Vi fører desværre ikke Pedro's bog Terroir Footprints, men kan varmt anbefale den. Det er helt unik, og fascinerende indgangsvinkel til vin.
Intervju med Pedro Parra af stjernesommelier/vinmager Rajat Parr