Oddero
Oddero trækker sine rødder tilbage til slutningen af 1800-tallet hvor famlien begyndte at flaske under eget navn. Vineriet ligger i Santa Maria for foden af La Morra og der rådes over 35 ha. vinmarker fordelt på tværs af Barolo-zonen og Barbaresco med prominente placeringer på bl.a. Villero, Brunate, Bussia, Rocche di Castiglione, Vigna Rionda og for nyligt 2 hektar på Monvigliero.
I kælderen arbejdes der traditionelt hvilket betyder (lang) naturlig gæring på enten stål eller træ og lagring på store gamle træfade af østrigsk, slavonsk og fransk oprindelse. Alle druer til de røde vine er økologisk certificeret. Deres vine er bygget som før moderne vinteknikker gjorde deres indtog i regionen men i de seneste år er vinene blevet mere umiddelbare og rene i udtrykket som følge af generationsskifte og udskiftning af en række fade som havde mere end udtjent deres værnepligt. Hele moderniseringen af vineriet (og markerne for så vidt) kommer som følge af divisionen af Oddero familiens vinmarker i midten af nullerne som gav logistiske udfordringer hvilket godt kunne smages i vinene - de indrømmer de selv, men det er blot fortid nu.
Oddero har altid haft et godt ry men også ry for at lave vine som kunne være barske i deres ungdom og behøvede (lang) tid i flasken. Det billede har ændret sig enormt og har man besøgt vinene fra Oddero for noget tid siden er det tid til et genbesøg. Isabella og hende tante Christina står bag vinene sammen med Christinas søn Pietro, og det som i dag gennemsyrer den gamle familie-virksomhed er en besættelse om at indfri ejendommens fulde potentiale på alle parametre - både i vinmarken, i kælderen og i (social) bæredygtighed.