Om Textur Vin

Textur Vin er en vinimport og vinbutik.

Vi formidler vine til landets bedste restauranter. Det er det vi har sat os selv i verden for. Og når vi siger formidler så mener vi det. Vores opgave er at repræsentere vinproducenter i det danske marked og sørge for at de kommer i de rette hænder hos folk som har forståelse for hvilke tanker og hvilket arbejde der er lagt i produktionen af den enkelte vin.

Vi startede vinimporten uden nogen som helst former for dogmer og alle de producenter hvis vine vi har i porteføljen er kun valgt ud fra kvalitet og som samtidig har været i tråd med vores egen smag. Der har dog sidenhen vist sig en rød tråd i forhold til hvordan kvalitet og vores egen smag tager sig ud. Alle vores producenter dyrker enten efter økologiske eller biodynamiske principper (certifikation eller ej). De arbejder med naturlig gæring og lagrer som oftest på neutrale beholdere, det være sig cement, gammelt træ eller ler. Og så har de et fornuftigt forhold til svovl hvor der oftes svovles en my og nogen gange slet ikke.

Friskhed, balance, nerve, tekstur, drikkevenlighed, luftighed & mineralitet har vist sig at være gennemgående temaer i alt hvad vi har fået i sortimentet. Vi importerer fra små og mellemstore vinhuse, nogle med lang historie og nogle med meget kort historie, nogle fra kendte vinområder andre fra mere ukendte. Vi mener selv, ydmygt, at alle vores producenter ligger i toppen af deres respektive vinområder. Hvis man skulle prøve at vride et dogme ud af os ville det nok være noget i retning af at kvalitet findes overalt, nogen steder skal man bare kigge lidt bedre efter

I butikken på Frederikberg har vi foruden vine fra egen import også en smule fra andre små passionerede importører. Fordi vi ikke kan la'vær.

Vi er Jonas, Arvid & Christian