Om Textur Vin

Textur Vin er en vinimport med fokus på salg til restauranter og en vinbutik beliggende på Frederiksberg.

De vinbønder vi arbejder med bruger det meste af deres tilværelse på at fortolke og forstå den jord, hvori vinplanten gror, og hjælpe dens frugt bedst på vej i dens forvandling til vin. Vores opgave som importører er at formidle jorden, planten, frugten & de vinbonder vi arbejder med på bedst mulig vis i det danske marked. Vi er vinformidlere.

Vores udvalg

Vi startede vinimporten uden nogen som helst former for dogmer og alle de producenter hvis vine vi har i porteføljen er kun valgt ud kvaliteten af deres vine, og som samtidig har været i tråd med vores egen smag. Der har dog sidenhen vist sig en rød tråd i forhold til hvordan kvalitet og vores egen smag tager sig ud. Alle vores producenter dyrker enten efter økologiske eller biodynamiske principper (med certifikation eller ej). De arbejder med naturlig gæring og lagrer som oftest på neutrale beholdere, det være sig cement, gammelt træ eller ler. En del af vores producenter vil kunne kalde sig naturvinsproducenter men ingen af deres vine er særligt 'naturlige' i deres smag. Vi holder selv af renhed og transparens og når vinene begynder at smage for meget af den metode de er blevet til på og mindre af den jord og den drue de er gjort af, så står vi som regel af toget. 

Friskhed, balance, nerve, tekstur, drikkevenlighed, kompleksitet, luftighed, klarhed & mineralitet har vist sig at være gennemgående temaer i alt hvad vi har fået i sortimentet. Vi importerer fra små og mellemstore vinhuse, nogle med lang historie og nogle med meget kort historie, nogle fra kendte vinområder andre fra mere ukendte, nogle komplet ukendte og nogle komplet ikoniske. Vi mener selv, ydmygt, at alle vores producenter ligger i toppen af deres respektive vinområder. 

 

Butikken på Frederiksberg

I butikken på Henrik Steffens Vej 2 har vi foruden vine fra egen import også en smule fra andre små passionerede importører. Fra tid til anden sætter vi også lidt vine på hylden fra vores egne samlinger. Fordi vi ikke kan la'vær.

 

Hvem er vi?

Arvid & Christian. Begge er vi tidligere sommelierer med mere end 30 års erfaring. Vi har arbejdet i både ind- og udland, blandt andet i London & New York og har både været ansat hos andre og drevet vores egne restauranter, altid med stort fokus på vin-udvalget. Igennem vores arbejde som sommelierer er vi blevet bevidste om hvad vi mener er kvalitetsvin og hvordan harmoni og balance skabes. Tidligere var vores fineste opgave at finde de rigtige vine til de restauranter vi huserede på. Nu er vores fineste opgave at finde og formidle vine i det danske marked, primært til restauranter. Lidt simpelt sagt, så er vi trådt et skridt tilbage i distributions-ledet af vin, men vores syn på og holding til vin er den samme som da vi selv åbnede og skænkede den forædlede drik!