Om Textur Vin

Textur Vin er en vinimport og vinbutik.

Det er det vi har sat os selv i verden for er at formidle vine til det danske folk, primært via landets bedste restauranter. Og når vi siger formidler så mener vi det. Vores opgave er at repræsentere vinproducenter i det danske marked og sørge for at deres vine kommer i de rette hænder hos folk som har forståelse for hvilke tanker og hvilket arbejde der er lagt i produktionen af den enkelte vin. 

Vores udvalg

Vi startede vinimporten uden nogen som helst former for dogmer og alle de producenter hvis vine vi har i porteføljen er kun valgt ud fra kvalitet og som samtidig har været i tråd med vores egen smag. Der har dog sidenhen vist sig en rød tråd i forhold til hvordan kvalitet og vores egen smag tager sig ud. Alle vores producenter dyrker enten efter økologiske eller biodynamiske principper (med certifikation eller ej). De arbejder med naturlig gæring og lagrer som oftest på neutrale beholdere, det være sig cement, gammelt træ eller ler.

Friskhed, balance, nerve, tekstur, drikkevenlighed, luftighed & mineralitet har vist sig at være gennemgående temaer i alt hvad vi har fået i sortimentet. Vi importerer fra små og mellemstore vinhuse, nogle med lang historie og nogle med meget kort historie, nogle fra kendte vinområder andre fra mere ukendte. Vi mener selv, ydmygt, at alle vores producenter ligger i toppen af deres respektive vinområder. Hvis man skulle prøve at vride et dogme ud af os ville det nok være noget i retning af at kvalitet findes overalt, nogen steder skal man bare kigge lidt bedre efter

 

Naturlig vin?

Naturvin, det vil sige vin lavet uden tilsætninger, er blevet er stort diskussionsemne i Danmark. I takt med at det også blivet et populært "brand" i sig selv, har grænserne for hvad der kaldes naturvin også flyttet sig. Nogle tolker begrebet meget dogmatisk, andre kalder det meste de sælger for naturligt.

Naturvin er ikke et kvalitetsstempel i sig selv. Som med alt andet, findes der god og dårlig naturvin. Så lidt tilsætninger som muligt er selvfølgeligt godt, men for os er det vigtigt at ikke være dogmatiske omkring det. Det er også vigtigt ikke at være bedrevidende over for de vinbønder vi arbejder med, hvis årsindkomst er afhængig af en sund høst og rene vine. Vi synes at markarbejdet er det mest essentielle og det er her kvaliteten i vinen skabes. Vi har ikke så travlt med om vinen får nogle microgram svovl før den bliver sendt til Danmark. Med andre ord så holder vi meget af vine som er lavet så naturligt som muligt uden at de smager "naturligt".

Alle vores producenter har ligeledes en pragmatisk, tænkende tilgang, hvor der oftes svovles en my og nogen gange slet ikke.

Butikken på Frederiksberg

I butikken på Henrik Steffens Vej 2 har vi foruden vine fra egen import også en smule fra andre små passionerede importører. Fordi vi ikke kan la'vær.

Vi er Jonas, Arvid & Christian