Domaine D'Abrigeon
Vi er meget glade og stolte over at få lov til at præsentere Julien og Nadia d’Abrigeon for det danske publikum. Det er sjældent at smage vine som deres, som stadig er relativt ukendte (selvom snakken er begynd at gå…) og til at betale!
Juliens første job indenfor vin var hos biodynamik-guruen Maria-Theresa Chappaz i Schweiz. Derefter brugte han flere år som maître de chai hos kongen af Hermitage, Jean-Louis Chave. Et solidt CV må man sige. Julien konsulterer stadig indenfor biodynamisk dyrkning og har hjulpet en del kendte navne i Rhône med omstillingen af deres vinmarker.
Julien og Nadia ville nok gerne blive i det nordlige Rhône, men fandt, med hjælp fra Chave, en hektar økologisk dyrket Grenache udenfor Buisson i den sydlige del af Rhône som faktisk var til at betale (vinen fra de unge stokke hos Domaine d’Abrigeon går til Chave’s syd-Rhône vin "Mon Coeur"). Markerne er højt beliggende og hælder mod nord, på kølig sandholdig undergrund. For blot tyve år siden var marker som disse nærmest forladte, da druerne simpelthen ikke modnede rigeligt nok. I dag, med varmere temperaturer og kortere sæsoner, lykkes det Julien uden problem at få moden Grenache, dog med en friskhed og krydret kompleksitet som sjældent findes i denne del af dalen.
Det er tale om aromatisk intensive vine, klart, og selvom de er helt rene, er der et vildt strejf i vinene. Noget frit og nysgerrigt. Det er specielt at være med fra starten på Nadia & Juliens rejse med at lave vine under eget navn og fra eget domaine. Med markerne i deres besiddelse og deres CV er der meget godt i vente omend niveauet allerede er tårnhøjt også når man tænker på den balance de har opnået i vinene i den varme 2022-årgang. Grenache fra sandede jorde i det sydlige Rhône kan være noget helt specielt.