Domaine Vico & Clos Venturi

Domaine Vico & Clos Venturi

9 products

    Emmanuel ‘Manu’ Venturi er opvokset med vinen men også med den politiske og økonomiske virkelighed det indebærer at være landmand i en af Frankrigs fattigste regioner – faktisk en region som ofte opfattes af franskmændende, og dem selv, som et helt andet land. Sit eget

    Farmand Jean-Marc Venturi arbejdede som ønolog for det lokale kooperativ på øens østlige kyst, men fik i 80-erne mulighed for at købe en fantastisk ejendom fra 1901, Domaine Vico. I gamle dage var dette anset som en af øens bedste men på grund af økonomisk modgang endt i forfald. Med lånte penge byggedes Domaine Vico langsomt op igen. Manu husker hvordan hverdagene blev tilbragt nær kooperativet hvor faderen arbejdede mens alle weekender & helligdage gik på at genopbygge Domaine Vico.

    Manu valgte først at forlade Corsica og vinens verden for at studere jura. Efter nogle år indenfor forretningsverden kaldte øen og vinen igen, og han vendte tilbage i 2005. I de sidste 18 år har han arbejdet side om side med sin far for at belyse deres fantastiske terroir og forsvare biodiversiteten på øen. Omkring 2005 fik Domaine Vico følgeskab i af en anden ejendom i form af Clos Venturi som Jean-Marc længe havde haft kig på. Selv om de 2 ejendomme ligger nær hinanden så er terroir'et meget forskelligt. Domaine Vico befinder sig i ca. 200 meters højde på et miks af vulkansk jordbund og rullesten. Clos Venturi ligger noget højere i 400+ meters højde på sandsten (unikt for Corsica) og er totalt omkranset af op til 2000 meter høje bjerge centralt på øen som omkranser "clos'en" og danner grundlag for og beskytter den unikke natur og dyrelivet. 

    Markerne bliver i begge tilfælde dyrket med et holistisk syn, med dyb passion for holdbarhed, biodiversitet for øens og klodens skyld. Man har en nærmest religiøs hengivenhed til biodynamik (certificering: Demeter) og permakultur, med køer, heste, får, høns og bier som sameksisterer i markerne. Druerne er i sagens natur lokale, og mange, men Vermentinu (Rolle) og Sciaccarellu stjæler opmærksomheden. 

    Det er måske ikke helt nemt at forstå Vico & Venturi, eller Corsica for den sags skyld. To forskellige domæner, for de fleste ukendte appellationer og et hav af forskellige vine på druer som er svære at stave til. Men i glasset giver det perfekt mening. Det er ufatteligt smukke, vilde og intenst aromatiske vine, med teksturel dybde og elektrisk friskhed. Skal man prøve at sammenligne det med noget så falder tankerne mere hen på Ligurien og Toscana end Franske vinområder omend de hvide vine nok kan tåle sammenligning med noget af det mest seriøse vin fra Rousillon og Provence (ingen nævnt, ingen glemt). 

     

    Producentens Instagram

    9 products
    Clos Venturi, Brama Rouge 2022
    Domaine Vico & Clos Venturi
    275,00 kr
    Domaine Vico, Cantinone 2021
    Domaine Vico & Clos Venturi
    400,00 kr
    Domaine Vico, A Mina Blanc 2020
    Domaine Vico & Clos Venturi
    350,00 kr
    Clos Venturi, Altare Blanc 2021
    Domaine Vico & Clos Venturi
    475,00 kr
    Clos Venturi, 1769 Blanc 2023
    Domaine Vico & Clos Venturi
    200,00 kr
    Domaine Vico, U Fornu 2021
    Domaine Vico & Clos Venturi
    375,00 kr
    Clos Venturi, IP Blanc 2021
    Domaine Vico & Clos Venturi
    350,00 kr
    Clos Venturi, Altare Blanc 2022
    Domaine Vico & Clos Venturi
    500,00 kr
    Domaine Vico, Cantinone 2020 magnum
    Domaine Vico & Clos Venturi
    850,00 kr
    Recently viewed