
Jean-Baptiste Hardy
I den østligste del af Muscadet Sèvre et Maine ligger Mouzillon - et navn, der måske ikke har samme klang som de store appellationer i regionen, men som med Jean-Baptiste Hardy har fået en stemme. Jean-Baptiste Hardy er både navnet på vinmageren og domainet, og siden 2018 har Jean-Baptiste stået for driften af familiens fire hektar gamle vinmarker, efter en årrække i bl.a. New Zealand, Patagonien, og hos lærermestre som Roulot og Leflaive.
Det er erfaringerne herfra, der har givet ham erfaring og mod på at fortolke barndommens jorde på ny. Marker plantet mellem 1950 og 1960, hvilende på gabbro (vulkansten) og silica-holdigt ler - jordbund, der taler klart, hvis man ellers lytter. Jean-Baptiste gør netop det. Han arbejder økologisk med klare biodynamiske principper, men uden at sætte etiketter på det. Der er snarere tale om en praksis, hvor præcision og tålmodighed går hånd i hånd.
Druerne, primært Melon de Bourgogne, men også lidt Chardonnay, Merlot, Cabernet og Gamay, høstes i hånden, presses nænsomt og gennemgår spontan gæring. Vinifikationen sker i glasforede, underjordiske tanke, hvor vinen ligger 12 måneder sur lie. Den alkoholiske gæring foregår typisk hen over vinteren og kan strække sig helt ind i foråret. Derudover gennemføres den malolaktiske gæring spontant. Der foretages en let battonage, inden vinen får yderligere seks måneders hvile. Aftapningen sker direkte fra tanken uden klaring, uden filtrering og uden tilsætning af svovl.
Det er vin, der ikke forsøger at imponere, men som insisterer på dybde, præcision og sted. En kompromisløshed pakket ind i ydmyghed - som Jean-Baptiste selv.
Sorry, there are no products in this collection.